Rodina – slohová práca 10r. Dominika

Slohová práca Dominika 10r. (jej autentický prepis).

Rodina pre mňa znamená to najkrajšie. Spolu sa hrávame a spievame. To čo sa mi najviac páči je to, že sme spolu. Iné deti nemajú rodičov, ale chcú mať. Pán Boh nám udelil lásku medzi sebou. Každý deň máme šancu, každého stvoril Pán Boh a podľa toho sa máme správať. A nemáme ubližovať, ale sa máme milovať. Čo by za to dali iné deti. Chodíme pomáhať ostatným deťom, aby našli rodinu (doplním že má na mysli http://www.minibodka.sk). Raz sa mi to stalo, že jeden muž (má na mysli bezdomovca) si pýtal niečo a ujo (tým má na mysli mňa) povedal: poďte idem vám niečo kúpiť. A ďakujem svojmu ujovi, že ma vybral z toľkej špiny a zla. A mám ho veľmi rád.

Na Facebooku uverejnil dňa 5.10.2012 Milan Daniel

Vyvetrajme ministerstvá !!! (M.práce, soc.vecí a rodiny, MZV a Ambasádu v UK)

Dňa 6.10.2012 sa konajú paralelné demonštrácie v troch krajinách:

  • na Slovensku (Bratislava,  Košice, Žilina a Sereď),
  • v Írsku (Belfast).a
  • v Čechách (Praha).

Ciele a výzvy daných demonštrácií sú nasledujúce:

Demonštrácie sa tento raz budú konať v duchu hesla:

“VYVETRAJME MINISTERSTVÁ!!!!”

Ciele demonštrácie, ktorých by sa mali držať všetky paralelné protestné miesta !!!

Celú našu iniciatívu odštartoval prípad Boorových. Po tom, čo TV JOJ odvysielala dokument Bez detí neodídem a naďalej nás informovala o celom vývoji tejto, nazvime to „kauzy“, som aj ja, ako jedna z vás bola šokovaná, sklamaná, smutná, znechutená a pobúrená. Vravela som si: „Musíme s tým niečo urobiť!“Napadlo mi vtedy, ako prvý krok, jediné – vytvoriť stránku, kde sa všetci spojíme a budeme hľadať riešenie, ako tejto rodine pomôcť. To je hneď aj vysvetlenie, prečo FB stránka, ktorú som založila, nesie názov Ivany Boórovej.

Čítať ďalej

Andrej Kiska

Andrej Kiska, zakladateľ Dobrého anjela na svojom Facebook profile uverejňuje aktuálny stav případov slovenských rodín, ktorým pomáha pomocou právnickej firmy v Anglicku.

Aktuálny stav samozrejme nájdete na uvedenej Facebook stránke.

26.09.2012

ANGLICKO – ODOBRATÉ DETI – PRVÉ KROKY

Čítať ďalej

Natália Blahová – otvorený list

Dňa 21.08.2012 Natália Blahová odoslala otvorený list. Nižšie je uvedené jeho znenie a známe  odpovede.

Dovoľte, aby som sa s Vami podelila o otvorený list, ktorý vznikol na základe môjho pobúrenia z nedávnych udalostí a na základe mojich informácií o tom, ako sa v európskom priestore rešpektujú práva dieťaťa. Keďže očakávam, že tak ako v minulosti bude právna a ľudská podpora pre postihnutú rodinu a deti mierne povedané laxná, rozhodla som sa pre pokus, ktorý by mohol zamerať pozornosť kompetentných na túto problematiku.

Čítať ďalej

Viete o deťoch, ktoré opustili túto krajinu za neštandardných okolností? Napíšte!

Natália Blahová 3.10.2012 napísala

Milí priatelia.
Mám tu medzi vami veľa náhradných rodičov a bývalých i terajších profirodičov. Takmer všetci sa poznáme i osobne. Ako viete, spolupracujem s Luciou Nicholsonovou na prípadoch “zaujímavých” medzištátnych osvojení.
Úplne priehľadnou obštrukciou začal poslanecký prieskum na Centre pre medzinárodnoprávnu ochranu.
Položme si otázku, kto kontroluje orgány v gescii ministerstva. A správne si odpovieme, že nad ministrom je už len zákonodarný zbor. Teda jediná možná kontrola je poslanecký prieskum. Ministerstvo povedalo, že poslancov do spisov nepustia. Že im z toho “radšej” urobia výpisky. Tieto výpisky sú prejavom čistého výsmechu, pohŕdania a arogancie.

Ukážka:
Jožko Mrkvička – narodený 1.1.2001 bol kedysi na Slovensku, ale teraz už nie je.
Našťastie sa prepočítali. Poznám Vás a Vy ste chceli vedieť, ako sa deti v zahraničí majú, ste a boli ste s nimi v kontakte a všetci máme rovnaký záujem na tom, aby sa mali dobre. Poskladali sme teda z týchto údajov a vašich informácií desivé puzzle o životoch šiestich detí. Zo spisov šiestich detí – šesť tragédií. Stopercentná “úspešnosť”. Preto je namieste obávať sa aj o ostatné deti.
Chcem Vás preto poprosiť – ak viete o deťoch, ktoré opustili túto krajinu za neštandardných okolností, napíšte mi. Chceme sa na ne opýtať.

natyblahova@gmail.com

Kontroverzné adopcie: List komisárovi RE pre ľudské práva Nilsovi Muižnieksovi

List je uverejnený na stránkach strany SaS.

John Hemming, Monika Flašíková – Beňová, Radoslav Procházka, Marica Pirošíková a Lucia Nicholsonová sa spoločne podpísali pod list na pomoc slovenským deťom v Británii.

Vážený pán komisár,

dovoľujeme si obrátiť sa na Vás s problémom neodôvodnených adopcií detí žijúcich biologických rodičov vo Veľkej Británii. Na tento problém upozornili slovenské médiá na základe prípadu rodiny Boórových, ktorým boli pred dvoma rokmi po prehliadke u lekára odňaté deti vo veku jeden a pol a tri roky pre podozrenie z fyzického násilia. Hoci toto podozrenie sa nedokázalo, bolo nedávno rozhodnuté, že deti budú rodičom trvale odňaté. Hoci výchovu detí by rada prevzala ich biologická stará mama žijúca v Slovenskej republike, ktorá je podľa odborných posudkov vypracovaných v Slovenskej republike na túto úlohu spôsobilá, britský súd uprednostnil náhradnú rodinu v Británii. Keď začali slovenské štátne úrady uvedený prípad prešetrovať, ukázalo sa, že podobných prípadov je viac. Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže, orgán štátnej správy s pôsobnosťou na území Slovenskej republiky zabezpečujúci priamy výkon relevantných medzinárodných dohovorov a právnych aktov Európskej únie, v súčasnosti eviduje už 25 otvorených prípadov adopcií detí so slovenským občianstvom vo Veľkej Británii. Na základe dostupných informácii sa javí, že sa jedná o systémový problém.

Čítať ďalej

Označili nás za násilníkov, ukradli naše deti a rozbili nám manželstvo: rodičia chlapca, ktorý ma krehké kosti, útočia na sociálnych pracovníkov, ktorí tvrdili, že ho bili

Preložila 3.10.2012 Michaela Mishka Kerteszova‎.

Článok napísala Helen Weathers, v novinách Daily Mail, 19.08.2011 – They branded us abusers, stole our children and killed our marriage: parents of boy with brittle bones attack social workers who claimed they beat him.

Utrapena Amy Garland sedela vedla postielky svojho 6-tyzdnoveho synceka Harrisona, zufalo chcela vediet, co s nim je.

Čítať ďalej

Média v SR a ČR – kontakty

Nižšie je zoznam hlavných médiá v SR a ČR a emailových kontaktov na ne.

SR

SITA

TV Markíza

Slovenský rozhlas – Rádio Slovensko:

Nepýtaj sa vnuka, ako si zlomil čeľusť, hovoria SS

Preklad článku z 01.09.2012, z The Telegraph, Don’t ask your grandson how his jaw got broken, say social workers.

Preložila Michaela Kerteszová, 29.09.2012

——-

Alarmujuci pribeh chlapca v pestunskej starostlivosti vzbudzuje znepokojenie ohladom “ochrany deti”.

Tento nedavny pribeh je znova prikladom toho, ake sokujuce crty ma nas statny system “ochrany deti”. Toto je nemilosrdny sposob, akym (ked sa deti dostanu do statnej starostlivosti) sa SS snazia vrazit klin medzi ich nove obvinenia a pribuznych deti, ktori im nikdy neublizili a ktori su im najblizsi zo vsetkych ludi na celom svete.

Čítať ďalej